OM

cocone

Konstruktionsskrædder

Hanne Solberg

VELKOMMEN

TIL MIT KREATIVE UNIVERS

OM

Mit navn er Hanne Solberg og jeg er født i 1962 i Fiskens tegn og har derfor nu rundet en alder af 29 ½! Voksede op i København, Ballerup og i Dalby nær Haslev på Sydsjælland. Herefter returnerede jeg til København, tog en kontor-uddannelse som senere blev suppleret af diverse kortere og længere kurser, som gør at jeg i dag arbejder i fleksjob som regnskabs-assistent på et forlag. På den kreative front er jeg uddannet kontruktionsskrædder Kjolefabrikken DTTA i 1998. Inden da var jeg bl.a. kostumier til forestillingerne "Hulter til Bulter" og "Søren og Hans Christian" Det lille Teater. Imellem uddannelse og diverse forskellige jobs har jeg også fået to drenge der i dag er voksne. Udover min mangeartede kreative vifte lige fra tegning, male, mosaik og design samt skrædderi har der også været svømmeture, som den Fisk jeg er, ind i bl.a. astrologiens og bøgernes univers. Især historie- og biografibøger er et hit hos mig, og jeg læser hver eneste dag og har gjort dette siden teenageårene. Har også en ide om at de syv bøger jeg selv er startet på en dag bliver færdige - måske en smule utopisk i og med der kun sporadisk bliver skrevet, så her viser Fisken absolut ingen struktur. De fem af bøgerne er diverse sy- og mønsterbøger med mine designs og med et grund tema "Al Verdens... ". En enkelt bog "Fisken og de elleve andre" skriver jeg på femtende år på. Endvidere et opslagsværk om historiske Konge- og Fyrstefamilier med fokus på enkeltpersoner der ikke tidligere har været skrevet specielt om. Historisk er der stadig afsindig mange spændende fortællinger at skrive om personligheder der endnu ikke har fået sin egen plads i historiebøgerne! Måske en dag bliver bare en bog færdig og udgivet - Måske aldrig. Det vil kun tiden vise!

 

 

cocone tog sin begyndelse som coco´ne by Hanne Solberg på Kjolefabrikken i midt halvfemserne og har siden været mit skrædder- og kunstnernavn.

 

Drømmen var min egen lille systue og butik med kostumer og kjoler, men da jeg i 2000 blev ramt af kronisk invaliderende psoriasis i hænder og fødder, og herefter kun kunne udføre så om så af større projekter, brast drømmen. I stedet for store krinoliner, kjoler og korsetter er det blevet til mange små unika kreationer i stedet for igennem årene.

 

Har designet, kreeret og syet mangt og meget fra ung teenager til færdig-uddannet kontruktionsskrædder både privat og proffessionelt og har derfor i dag en sykælder fyldt til randen af spændende gamle knapper, bånd, stof og meget andet samlet igennem mere end tredive år, og som stadig kan inspirere en kreativ sjæl i sit eget univers.

 

Syr og designer hvad jeg har lyst til og efter hvad hænderne kan - en del af disse færdige kreationer har tidligere været til salg i butikken på AMIO (lukker 1. april 2017) og symønstre i butikken på Etsy.

 

Fisken er i sit rette element når den får lov til at svømme fra det ene til det andet - bare den får lov til at svømme!

Velkommen til mit kreative univers

Hanne Solberg

KONTAKT

Smørumvej 79

2700 Brønshøj

(+45) 26 65 25 25

NYHEDER

 

Juni 2018

Selvom der sker små fremskridt så er jeg endnu ikke kreativ i sykælderen. Men de chili min søn og jeg såede i midt januar har jeg passet på, og de er nu ved at blive flotte og store. Det ville han have kunnet lide.

Se chiliplanterne her

Februar 2018

I januar mistede jeg min yngste søn og har derfor ikke overskud til at være kreativ. Hverken hjemmesiden eller min blog vil blive opdateret foreløbig.

November 2017

Har valgt at skille skrædderi, mit kreative univers og interesse for chili ad. Er derfor i gang med at arbejde på denne nye side. Tag en tour, læs og se på ALverdens Chili og CHILiKON.

 

BLOG

 

Hvad sker der i Haven og Sykælderen

Der er blevet lagt en del PDF symønstre på bloggen - både gratis og til køb.

Haven er her midt i november aldeles kedelig og alle ting er pakket væk.

Har taget en utal af billeder af have og planter igennem forår og sommer og de ligger alle på bloggen.

 

Senest opdateret 1. januar 2019